Vinarije i Destilerije

SR Destilerija Šurlan

SR Destilerija Šurlan
WaySearch Slavka Rodića 21
23313 Novi Kozarci
Srbija
Email: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Pogledajte sajt
Osoba za kontakt: Darko Šurlan
Telefon: 0230/456-221
Mobilni: 064/383-54-57
Teških devedesetih porodica Šurlan je zasadila 1ha voćnjaka, vremenom usled teškog plasmana kreće se u preradu voća i proizvodnju rakija. Do 2003. godine pekla se rakija samo za potrebe porodice i usavršavao se kvalitet a istovremeno se stvorila velika ljubav prema toj proizvodnji i širenju kapaciteta. 2003. godine porodica sa solidnim kvalitetom i dovoljnim količinama dobija rešenje ministarstva poljoprivrede i počinje profesionalno da se bavi ovim poslom,da proizvodi i pakuje rakije u originalno pakovanje i da ih plasira na tržište Srbije. To je trajalo sve do prošle godine do izglasavanja novog zakona o vinu i rakiji i tada porodica Šurlan otvara destileriju Šurlan.

Ove godine nastavlja razrađen posao.U međuvremenu zalaganjem cele porodice na imanju Surlan došlo je i do povećanja proizvodnje kako rakija tako i voćarske proizvodnje i počelo se ulagati u proizvodne programe,a i u mašine. U početku je bilo teško jer nismo imali pomoć države, i sada je ona mala ali nije neznačajna. U destileriji se proizvode sledece rakije: jabukovača, šljivovica, viljamovka, kajsijevača, dunjevača i nešto sasvim novo sto je postalo aktuelno u poslednje vreme,a to je liker sa medom.Rakija se pakuje u ambalažu 0,7 l i 0,75 l. Količine koje se proizvode su ograničene,70% sirovine destilerija dobija iz sopstvenih voćnjaka.

U ovom periodu proizvodi su izlagani na različitim manifestacijama. Najznačajnija manifestacija je međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu gde su rakije Šurlan dobile visoku ocenu za kvalitet i nosioci su zlatne medalje. Osim sajma poljoprivrede posećene su i ostale manifestacije u Srbiji, a u poslednje vreme rakije Šurlan bile su izlagane na sajmovima hrane u Rumuniji uz pomoć privredne komore.

To je porodični posao koji traži puno odricanja i svakodnevnog rada, zbog toga povremeno se organizuje i sezonska radna snaga. Rakija destilerije Šurlan se plasira u svim većim i manjim gradovima Srbije. Po restoranima i kafanama zatim po prodavnicama i diskontima pića.

U budućnosti se planira proširenje voćarske proizvodnje kako na svom imanju tako i u saradnji sa svojim kooperantima samim tim doći će i do povećanja proizvodnje rakija, a zatim ulaganje u proizvodne pogone HASAP I IZVOZ.

Date added: 2011-11-29 07:40:24    Hits: 1357
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Pretraga

Prijava na newsletter

Prijatelji projekta

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Pratite nas na

Baner
Baner

Google Oglasi

Prijatelji

Baner
Baner
Baner